De Oldehove verovert het brons!

Geschreven door Tjalling Goedemoed on . Posted in Nieuws

Ruim op tijd arriveerden Klaas, Oege, Jan en ik in ’t Koelhuis te Huissen. De eerste wedstrijd in ’t Koelhuis stond SNA uit Heerhugowaard op het programma. We zaten klaar, maar geen SNA. Even later kwam Sander Spaans binnen met de mededeling dat de rest onderweg was. Toen de andere drie spelers eindelijk arriveerden, hadden ze nog 8 minuten en 20 seconden op de klok over. Jan van Dijk en Steven Wijker zetten meteen een fikse sprint in. Steven kwam heel goed te staan en wist uiteindelijk te winnen. We konden het verlies echter vrij gemakkelijk opvangen. Oege verschalkte Sander Spaans combinatief. Klaas en ik hadden voordeel en kregen wat medewerking in het eindspel tegen resp. Erik van Kampen en Dave Bleeker: 6-2 en we zaten bij de beste vier.

Hijken was te sterk. Oege hield wel keurig Roel Boomstra op remise, maar Jan ging het schip in tegen Hans Jansen en Klaas werd geklopt door Martin Dolfing. Zelf probeerde ik nog te winnen van Wouter Sipma, dacht in in wederzijdse tijdnood na over drie verschillende varianten, totdat ik de klok op twee seconden zag staan en snel zette, maar helaas: de verkeerde. De positie ging in rook op (zie toernooibase).

Toen was de accu natuurlijk leeg tegen Witte van Moort, dat door DC Fryslân was verslagen. Taeke Kooistra won van Boudewijn Derkx en de rest werd remise. De accu leeeg? Welnee, de accu was helemaal niet leeg. De motoren van De Oldehove bulderden als nooit tevoren! Er kwamen zelf mensen de zaal in die zich afvroegen waar dat gebulder vandaan kwam. De arbiter wees met een achteloos gebaar richting ons team. Precies op dat moment sloeg Kamnikaze Jan toe met een doorbraakcombinatie tegen Boudewijn Derkx. We hadden speciaal voor de laatste ronde een feestopstelling ingenomen, met Oege aan 1 en mij aan 4. Klaas verraste de sterke Salomé met een slagzet die hem op dam bracht. Even later was het pleit beslecht. Toen Oege in een voordelige positie tegen Wirny remise aanbood, was de wedstrijd al gewonnen. Zelf had ik een goede opening tegen Twiest, maar volgde in het middenspel niet het beste plan en uiteindelijk werd het remise: 6-2.

DC Fryslân hield in de finale het ijzersterke Hijken op 4-4 via vier remises. Bij het sneldammen ging het mis. Gabriël had een heel goede stand tegen Hans Jansen, maar trapte in een simpel zetje. Roel won van Gerlof en daarmee was Hijken winnaar van de beker.

Evert Davelaar deelde de prijzen uit, wij ontvingen dikke bronzen plakken, ehm nee. Hijken kreeg een grote beker en de rest kreeg niks. Zo erg is dat ook weer niet. We hebben immers al bijna alles, overdag een Zon en ’s avonds een Maan. Het gaat toch meer om het spel en de eer. We hebben in elk geval drie leuke damdagen beleefd en een eervol resultaat behaald. Het is wel dudielijk dat de Kosmos achter ons stond dit seizoen. Met vier punten voorsprong kampioen en derde in de beker. Waar we het aan te danken hebben is me niet bekend, maar in elk geval: Kosmos, bedankt!

Reacties (1)

Laat uw reactie achter

Gast
woensdag, juni 03, 2015
0 characters
if(empty($nt)) { $nt = " "; echo $nt; } #/3a64a9#